De wasmachine was natuurlijk een geweldige uitvinding, maar hoe kun je er voor zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat als je veel kleding wast!

Een wasmachine is een opmerkelijke uitvinding die de problemen van het wassen van sterk vervuilde kleding met warm water, harde chemische wasmiddelen en zeepconditioners kan oplossen. Het is vooral ontworpen om de sleur van het wrijven en schrobben van vervuilde kleding te overwinnen. Veel geavanceerde voor- en bovenladerwasmachines zijn op de markt gebracht door populaire merken, waarvan er veel worden geleverd met gebruiksvriendelijke functies zoals een vertragingstimer en een aantal vooraf ingestelde programma’s die geschikt zijn voor verschillende soorten lakenmaterialen.

  • Veel high-end wasmachines hebben het vermogen om een langere levensduur te garanderen. Ze gaan veel wasbeurten mee, zelfs zonder dat er een mechanisch probleem ontstaat. Echter, voor een langdurige staat van goede conditie, heeft het nodig om tijdig en grondig onderhoud te kunnen uitvoeren. Een wasmachine moet ook goed worden gereinigd om al het vuil en de geuren van en rond de trommel en de afvoerslang te verwijderen.

Gebruik verschillende soorten wasmiddel voor je wasmachines

De wasmiddelen die in de wasmachine worden gebruikt, moeten enkele belangrijke ingrediënten bevatten die het vuil aanzienlijk kunnen verwijderen. Een wasmachine die bestand is tegen kalkaanslag, die normaal gesproken in de buis wordt opgehoopt en in de machine voor kalkaanslag zorgt, kan als opmerkelijk worden beschouwd. De meeste onderhoudsmonteurs en fabrikanten leggen de nadruk op dit reinigingsaspect. Men moet ervoor zorgen dat de zeepkist van de wasmachine ook regelmatig grondig wordt gereinigd om bacterievorming te voorkomen. Als een ladevak maandenlang ongewassen blijft, kunnen er schimmel- en meeldauwvlekken in de lade te vinden zijn, wat gebeurt door het verzamelen van zeepresten.

Je kunt de wasmachine op veel verschillende manieren onderhouden en schoonmaken

Het gebruik van bleekmiddelhoudende wasmiddelen met een lange tandenborstel met harde haren is aan te bevelen voor het schoonmaken van de mallen in het ladecompartiment. Wanneer het ladecompartiment wordt verwijderd, ziet men aan de bovenzijde een aantal waterstralen aangesloten, die onmiddellijk moeten worden gereinigd, omdat het gebied rond de waterstraal bacteriën kan bevatten. Dit soort reiniging wordt sterk aanbevolen, omdat de schimmel een onaangename geur in de trommel verspreidt. Onder de serie waterstralen achter het wasverzachtergedeelte bevindt zich een aparte hevel, waardoor de ontharder naar de machine wordt gevoerd.