Het kopen van een hoofdtelefoon kan een verwarrende beslissing zijn met zoveel soorten om uit te kiezen, waar let je nu op?

We zullen het hieronder hebben over de belangrijkste hoofdtelefoon ontwerpen en zelfs over het snoer, maar eerst zijn er twee punten die het vermelden waard zijn om beter te begrijpen wat er volgt. Ten eerste, aangezien de luchtdruk een grote rol speelt in hoe we horen, is de afdichting van een hoofdtelefoon belangrijk voor de manier waarop ze klinkt. Ten tweede is een hoofdtelefoon op het meest fundamentele niveau verkrijgbaar in twee uitvoeringen: open en gesloten. Dit betekent in wezen dat een hoofdtelefoon ofwel van buitenaf is afgesloten ofwel is ontlucht om lucht (en geluid) vrij door te laten gaan.

Open vs. gesloten ontwerp koptelefoon

Over het algemeen worden open koptelefoon ontwerpen beschreven als “natuurlijker” klinkend, maar dit kan met nadelen gepaard gaan. Alles wat er in de kamer om je heen gebeurt, zal je in je muziek storen. Dit kan af en toe nuttig zijn, maar is vaak een hindernis die een hoger volume vereist. Ook lekt je muziek net zo gemakkelijk uit, wat anderen in de buurt kan storen als de omgeving anders stil is.

Gesloten hoofdtelefoons daarentegen bieden een veel intiemere luisterervaring en zijn bijna geruisloos voor de mensen om je heen. Het enige nadeel ten opzichte van open ontwerpen is dat de bas modderiger kan zijn of bepaalde andere geluidskenmerken te uitgesproken.

Oordopjes zijn soms nog steeds populairder dan al die hoofdtelefoons

Deze behoren tot de meest voorkomende hoofdtelefoons op de massamarkt, voornamelijk vanwege hun draagbaarheid. Ze zijn licht, gemakkelijk in een zak te schuiven en passen direct in uw oor. Oordopjes zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden in elke winkel die elektronica verkoopt.

Omdat het zo klein kan komen met een kosten. Het nadeel van oordopjes is dat ze niet beschikken over de grootte van de driver en de isolatie om een hoogwaardige luisterervaring te produceren. Modellen hebben enigszins gevarieerd in grootte en vorm proberen te verbeteren op dit dilemma, maar uiteindelijk is het wat het is. Een gemeenschappelijke prijsklasse voor dit type is 10 tot 50 dollar.

Oordopjes die je kunt gebruiken door ze in je oren te steken zijn erg populair

Oordopjes zijn het andere meest voorkomende type koptelefoon. Veel van de hoofdtelefoons achter het hoofd die u ziet, zijn goede voorbeelden. Deze zijn groter dan oordopjes, en werken door op het oor te zitten in plaats van erin. Dit grotere ontwerp zorgt voor een groter bereik van het geluid en een betere power handling, maar mist nog steeds veel van een afdichting tussen het oor en de hoofdtelefoon. Het resultaat is het verlies aan detail en bas in vergelijking met andere types. Toch is dit ontwerp ook goedkoop en gemakkelijk te vinden, en nog steeds vrij draagbaar. Typische prijsklasse voor dit type: 15-50 dollar.