Waarom hebben zo veel fabrikanten voor Android gekozen de afgelopen jaren, veel gebruikers zijn erg tevreden over Android telefoons

De concurrentie op de markt kan echter kleine nadelen opleveren voor Android-gebruikers. Deskundigen zien de dreiging van hacken als het systeem een open source platform is. De geboorte en groei van Android is het resultaat van de overtuiging van Googles dat de toekomst van internet in mobiele telefoons ligt.

Google Android is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de beste besturingssystemen op mobiele telefoons

Het nieuwe platform zou het accent kunnen verleggen naar mobiele apparaten van de computer, als een handige optie naar de internetbrowsers. Verder zal de komst van Google Android de mobiele telefonie veel goedkoper maken. In tegenstelling tot Microsoft rekent Google geen voorheffing voor de software of licentiekosten en kunnen zij het kostenvoordeel doorberekenen aan de consument.

  • De Google Android, is ongetwijfeld een herdefinitie van het concept van de smart phone. Minstens zo belangrijk is het feit dat het monopolie van Microsoft nu wordt uitgedaagd door Google Android, wat uiteindelijk in het belang van de consument zal zijn.
  • Onder de vele innovatieve ideeën die periodiek in de alomtegenwoordige mobiele telefoons worden opgenomen, verdient Google Android een onderscheiding. Het is een nieuw besturingssysteem dat op alle mobiele apparaten kan worden toegepast. Google en een groep toonaangevende fabrikanten van consumentenelektronica vormden een consortium dat bekend staat als Open Handset Alliance (OHA). Aanvankelijk waren leiders als HTC, Intel, LG, Motorola en Samsung lid van het consortium. De door het consortium ontwikkelde software omvat besturingssysteem, middleware en belangrijke toepassingen. Het systeem biedt een set van functies zoals e-mail, SMS, kalender, kaarten, browser etc. die allemaal in Java programmeertaal zijn. Het eerste Android mobile device platform op basis van Linux versie 2.6 werd al bij de oprichting van de OHA geïntroduceerd.

Android is natuurlijk niet zomaar populair geworden onder alle fabrikanten van smartphones

Het nieuwe systeem trok veel andere industrieleiders aan zoals Sony, Toshiba en Vodafone die zich ook bij het consortium hebben aangesloten. In korte tijd sloten bijna 50 anderen zich ook aan bij het consortium dat de unieke open source ondersteunt. Android-smartphones met ingebouwde mobiele diensten van Google zijn nu beschikbaar onder de merknamen van de respectieve marktleiders die zijn begonnen met de productie van handsets. De meest opmerkelijke prestatie van Android is dat het mobiele operators en fabrikanten van mobiele telefoons vrijheid of flexibiliteit geeft bij het ontwerpen van producten. Consumenten zijn nu voorzien van een product van wereldklasse dat een open source besturingssysteem is voor zowel mobiele als draadloze apparaten. Toepassingen van Android-systeem kunnen worden gedownload naar mobiele telefoons zonder computer faciliteit.