Waarom worden koptelefoons liever gedragen als oordopjes? Een van de grootste redenen vind je terug in dit handige artikel!

Koptelefoons zijn apparaten die worden gebruikt voor het luisteren naar FM-radio’s, draagbare spelers en andere audioapparatuur. Hun functionaliteit is vergelijkbaar met die van luidsprekers. Aangezien deze hoofdtelefoons op grote schaal samen met oordopjes worden gebruikt, is het debat ‘aan’ over welke van deze apparaten beter is als u naar een kwaliteitsmuziek wilt luisteren. Nou, als je puur op zoek bent naar kwaliteit van de muziek en gebruiksgemak, ga dan voor een koptelefoon. Echter, als u op zoek bent naar draagbaarheid en stijl, dan zijn oordopjes zeker voor u.

Je kunt hoofdtelefoons nu voor allerlei zaken gebruiken

Koptelefoons van weleer waren groot en zwaar. Ze waren niet geschikt voor buitenactiviteiten, sporten, hardlopen, enz. Als gevolg hiervan werden oordopjes populair. Sindsdien hebben er echter veel veranderingen plaatsgevonden in de wereld van de koptelefoons. Tegenwoordig zijn koptelefoons ingebed met ondersteuning voor stereogeluid en ingebouwde Bluetooth en microfoonondersteuning. Dat is nog niet alles; ze hebben ook ruisonderdrukkingsmogelijkheden. Ook de bedrading in de hoofdtelefoon ondergaat een soort transformatie. Het huidige bedradingssysteem in de hoofdtelefoon wordt steeds dunner en veel kleiner dan vroeger. Geen wonder dat gebruikers zich dan ook kunnen verheugen op een aangename en comfortabele ervaring met een van deze hoofdtelefoons tot hun beschikking.

Er zijn zo ontzettend veel verschillende koptelefoons te krijgen op de huidige markt

Koptelefoons zijn tegenwoordig in verschillende vormen verkrijgbaar. Er zijn echter vier basistypen van deze gadgets, namelijk – boven-aural, open-air of open-back, circum-aural en in-ear hoofdtelefoons. Supra-aural hoofdtelefoons worden ook wel on-ear hoofdtelefoons genoemd. De openluchthoofdtelefoons zitten comfortabel op of over de oren; de omtrekhoofdtelefoons zijn volledig in de oren van de gebruiker gewikkeld, en de In-ear hoofdtelefoons zijn verkrijgbaar in twee verschillende stijlen, namelijk de kanaalhoofdtelefoons en de oordopjes.

Wat zijn de verschillen tussen oordopjes en hoofdtelefoons en waarom kies je voor koptelefoons als je een all-round ervaring wil?

Het verschil tussen oordopjes en kanaalhoofdtelefoons blijkt uit het feit dat de eerste kan worden gedragen in de opening van het oor, terwijl de laatste kan worden gedragen in het kanaal, waardoor een luchtdichte afsluiting wordt gevormd. Deze twee modellen zijn ook verschillend in hun grootte en stijl. De meeste mensen geven de voorkeur aan stijlvolle hoofdtelefoons boven hoofdtelefoons die een hoge veerkracht en geluidskwaliteit bieden. Maar ze begrijpen nauwelijks de gezondheidsrisico’s die deze hoofdtelefoon met zich meebrengt. Fabrikanten zijn echter, dit feit te begrijpen en produceren koptelefoons die geen invloed hebben op de tere huid rond het oor en de gehoorgangen. Volgens veel gebruikers zijn gesloten luchtsoorten hoofdtelefoons beter, omdat ze volledig zijn afgesloten en u een goede geluidskwaliteit kunnen bieden.