Waarom hebben mensen in de historie niet eerder aan een wasmachine gedacht? Een aantal redenen om een wasmachine te kopen!

De volgende keer dat u naar een winkel gaat en een wasmachine koopt, beschouwt u dit als een investeringsbeslissing. U gaat geen machine kopen die maar een paar jaar meegaat. Evenmin wilt u een huishoudapparaat dat niet geschikt is voor uw wasserijbehoeften. Een kleine discussie over de oorsprong van wasmachines is nuttig bij het bepalen van uw uiteindelijke keuze.

Wasmachine, ook wel een Samsung wasmachine genoemd, is een machine die ontworpen is om kleding, handdoeken en lakens te wassen, naast andere stoffen stoffen. Het heeft een rijke en lange geschiedenis voordat de moderne automatische machines op de markt kwamen. Uit een eenvoudige, met de hand bediende emmermachine zijn onze moderne versies voortgekomen, die elektronisch geprogrammeerde machines zijn.

Hoe hebben mensen kleding gewassen in het verleden?

In de oudheid gebruikten mensen hun handen om de was te wassen. Later werden soortgelijke emmers gebruikt, waarbij verschillende soorten rollen werden gebruikt om de kleding te laten tuimelen en water uit de stof te persen. Deze emmers werden voller genoemd. In het oude Rome begonnen slaven emmers te gebruiken waar ze vuile kleren in gefermenteerde urine weken. Wow! Dat is vrij verrassend! Eigenlijk bevat urine verbindingen die rijk zijn aan ammoniumzouten. Deze zouten helpen bij het sneller verwijderen van vuil en vlekken. Dit is verre van onze moderne versie van wasmiddelen! Urine was zo belangrijk dat het werd belast door de keizerlijke regering. Het was keizer Nero die deze urinebelasting voor het eerst invoerde.

  • De vroegste versie van de huidige wasmachines werd met de hand bediend. Toen de ontwikkelingen in de machinewetenschap motoren produceerden, werden de wasmachines gekoppeld aan een eencilindermotor met een lage snelheid met één cilinder en een hit-and-miss benzinemotor. De behuizingen waren aanvankelijk gemaakt van hout tot metalen kuipen. Hierdoor kon het water van onderaf in de metalen containers worden verwarmd.
  • Naast deze apparaten, die zich voornamelijk bezighielden met het reinigen van de wasserij, werden er ook aparte walsen gebruikt om water uit de kleding te persen. Vroeger gebruikte men alleen zijn handen om de kleding met de hand te draaien. Pas tot de ontwikkeling van de elektromotoren werd de eerste versie van het spinnen geïntroduceerd.

Eerste moderne wasmachine geboren in 1937

Onze moderne wasmachine is pas geboren toen deze twee afzonderlijke apparaten werden gecombineerd tot één enkele machine. Het was Bendix die de eerste automatische wasmachine in 1937 in de VS introduceerde. Later introduceerde General Electric in 1947 onze eerste bovenladerwasautomaat op de markt. Veel van de door GE geïntroduceerde functies zijn nog steeds aanwezig in onze recentere versies van de wasmachine.

Twee soorten wasmachines beschikbaar in Amerika en Azie

Qua configuratie zijn er twee soorten wasmachines, namelijk: bovenlading en voorlading. Bovenladerwasmachines zijn populairder in de VS, Australië, Canada, Latijns-Amerika en diverse onderdelen in Azië. Kleding wordt geplaatst door de bovenklep te openen en in een verticaal gemonteerde geperforeerde korf die verder wordt ingesloten in een kuip die het water opvangt. Een dergelijke wasmachine is normaal gesproken onderhoudsarm.

Wasmachines die aan de voorkant zijn geladen zijn populairder in Europa en het Midden-Oosten. Een binnenkorf wordt verticaal gemonteerd en de kleding wordt door een deur aan de voorzijde geplaatst. Deze functie, samen met de trommelmontage binnenin, maakt de voorladers zeer onderhoudsvriendelijk.